Startsida

 

Nyåkersbygdens Intresseförening


Vår förening verkar för att bevara Nyåker och dess tillhörande byar samt att utveckla och föra bygden framåt. Vårt arbete drivs av många och hårt arbetande ortsbor som alla hjälper till med ideell verksamhet där det behövs. Aktiviteterna är många och det händer mycket i alla byar.

Föreningens uppgifter är bl.a att sköta och främja turismen i byarna. Flera museer och turistmål finns i vår vackra bygd. De mest kända är Tallbergsbroarna, bromuseet och den nya utställningen med fotografier av ”byasonen” Sune Jonsson. Ett museum finns även i Tingshuset och Brattsbacka bygdegård med saker från förr.

Intresseföreningen äger och sköter underhållet av flera byggnader. Det anrika Tingshuset, Byahuset och den mysiga Glödbergsstugan. Vi har även en egen härlig vandringsled mitt i byn för den som vill koppla av och se naturen.

Föreningen ordnar olika aktiviteter som exempelvis sommarcafé, berättaraftnar, studiecirklar, loppis och mycket annat. En bokhörna finns i Byahuset där man gratis kan låna böcker
Fotogalleri: Invigning av fotoutställningen "Byn med det blå huset".
Utställningen med Sune Jonssons bilder är permanent, så bilderna går att beskåda t ex när sommarcaféet är öppet eller efter överenskommelse. (Se uppgifter om utställningen "Tallbergsbroarna").
 

 

Fotogalleri: Ett-årsjubileum.

 

 

 

Fotogalleri: Julmarknad i Nyåker.

 

 

Fotogalleri: Julmarknad i Nyåker, 4 - 5 december 2004.

 

 

 

Webbplatsen uppdaterades måndag 06 mars 2017