Turism & Fritid

 

 

 

 

Nyåkersbygden ligger väldigt centralt till ut turismsynpunkt. Inom 5 mils radie har vi flera attraktioner att välja bland: Roger Björklunds Stubbrike, Tallbergsbroarna, Olofsfors Bruk, Lögdeåälven, Öreälven, Grönåker farm, Älgens hus, Kerstins Udde, bromuseum, Sune Jonssons utställning och en pepparkaksfabrik. Fler turistmål är på gång i det planerade pepparkaksmuseet och den blivande Öreälvsleden. Varje år kommer ca 1000 besökare på 6 veckor till Nyåkers sommarcafé.

Vad finns att göra i Nyåker?

Ja, det beror förstås på när på året du besöker oss! Kommer du sommartid och är naturintresserad så finner du att Nyåker kan erbjuda ett mycket varierat utbud av upplevelser! I öster finns det karakteristiska havslandskapet, där Nordmalings 15 mil kust sätter sin speciella prägel på naturen. I väster så blir naturen mer och mer kuperad ju närmare den mäktiga Ångermanbalen man kommer.

För den Fiskeintresserade så ligger två av Norrlands fiskrikaste älvar inom bekvämt räckhåll. Lögdeälven och Öreälven är båda laxförande och det finns naturliga och fina bestånd av både öring och harr att utmana. För den lite bekvämare finns också ett antal vackra tjärnar där man årligen sätter ut regnbåge och öring. En sommarkväll med en sprakande kaffebrasa, i väntan på napp, är något som alla borde uppleva.

 

 

Start


Webbplatsen uppdaterades onsdag 09 juli 2014